Opprett bilens utvendige finish med disse tipsene

Publisert: 08.02.2024
Kategori: Eksteriør
DEL DENNE ARTIKKELEN:

I denne artikkelen vil du lære:

Tips og råd for å opprettholde en feilfri finish

Hvilke produkter og verktøy du trenger

Hvordan inspisere lakken for riper og virvler

Du har nettopp kjøpe en helt ny bil og ønsker at den skal fortsette å se ny ut. Eller kanskje du har satt den bort til voksing,  og nå lurer du på hvordan du kan vedlikeholde den blanke showroom-utseende på?

Biler er dyre i innkjøp og det er ikke noe du uten videre bytter til en ny. For å bevare investeringen din lengst mulig er det viktig med riktig og daglig vedlikehold. Å ta vare på bilens utseende handler om mer enn bare estetikk; Vask, voks og plering av bilen forhindrer råte, oksidasjon og  mer alvorlige skader.

Så hvordan oppretter du  den glatte, reflekterende finishen? Her er 5 bilpleietips for å beholde den vakker samtidig som du holder den i toppform!

Image

Lag et bilpleiesett med grunnleggende produkter.

Det første du må tenke på er å bruke de riktige produktene og verktøyene.  Det er alltid en god ide å oppbevare bilpleiesettet i bagasjerommet eller i garasjen, slik at du har det du trenger for å holde bilen som ny samlet på et sted. Vi anbefaler følgende produkter i et grunnleggende bilpleiesett:

Bilshampo: Du trenger en god, pH-balansert bilshampo som Snow Foam eller M.A.X Power for å fjerne smuss, gjørme og skitt. Vi anbefaler også en slitesterk vaskevott for fjerne tøffe flekker og smuss uten å etterlate riper og virvler. Det er også nyttig og ha minst én bøtte; eller to hvis du foretrekker en med bilshampo og en med rent vann for å skylle.

Spesialrengjøring: Et spesialrengjøringsmiddel som Insect Remover er spesielt nyttig i sommermånedene for å fjerne insektsrester som vanlig bilshampo ikke tar.

Clay bar og Lubricant: En Clay Bar vil fjerne eventuelle nupper i lakken som er forårsaket av jernpartikler.

Poleringsmiddel: En polish fjerner riper, oksidering og vaskevirvler fra lakken. Den gjenoppretter slitt, matt lakk. Det enkleste er å bruke en justerbar polish som Hybrid Solutions Pro 1 & Done. Med den justerer du graden av polering med styrken på polerputene, fra de helt fine linjene til større riper og virvler. Eller du kan bruke alt-i-ett løsningen Hybrid Solutions Polish & Wax som gjenoppretter og beskytter i samme runde.

Image

Vask og tørk bilen

Selv om det kan være enklere å vaske bilen i en bilvaskmaskin, gir vanligvis håndvask av bilen en finish av høyere kvalitet. Da du kan vie den ekstra oppmerksomhet for å fjerne vanskelige flekker og skitt helt uten å skade lakken.

Når du skyller av bilen, vær oppmerksom på hvordan vannet renner av lakken. Hvis vannet perler seg og glir lett av, har lakken fortsatt mye beskyttelse og trenger kun en liten oppfriskning med en hurtigvoks. Hvis vannet henger på overflaten, er det på tide å påføre et nytt lag med voks for forhindre riper og virvler.

Til slutt tørker du av bilen med en ren mikrofiberduk. Dette vil forhindre at det dannes striper eller vannflekker på den nyvaskede lakken.

Image

Sjekk lakken for riper og virvler

Etter bilen er vasket og tørket, tar du en nærmere titt på lakken for å se etter riper, virvler eller oksidering. Ser du flekker som er kalkaktig eller falmede ut, har lakken begynt å oksidere. For å utbedre trenger du en bilpolish og en polerpute for å jevne ut disse flekkene og andre riper og virvler.

Image

Ufør alltid en test før du bruker voks og polish
Det er viktig å teste ny voks og poleringsmidler før du bruker de over hele bilen. Dette sikkerhetstiltaket forhindrer uhell ved bruk av produkter som ikke er kompatible med lakken .

Påfør en liten mengde produkt på et lite synlig område, for eksempel støtfanger eller under dørpanelet. Hvis du ikke får de resultatene du ønsker, bytt til et annet produkt eller polerpute til ønsket effekt.

Image

Ikke glem å vaske tilbehøret når du er ferdig

Når du er ferdig med å shine bilen, er det viktig at du skyller tilbehøret du har brukt til å vaske, vokse og polere. Dette for å unngå å forurense lakken med kjemikalier eller lage riper neste gang du skal shine bilen.

Mikrofiberduker og polerputer kan vaskes i vaskemaskin uten bruk av tøymykner. Børster og bøtter kan skylles med hageslagen til de er rene og settes til tørk.