Hvordan vaske bilen uten å lage riper i lakken

Publisert: 12.03.2024
Kategori: Eksteriør
DEL DENNE ARTIKKELEN:

I denne artikkelen vil du lære:

Hva kan forårsake riper og virvler når du vasker bilen

Hvilke rengjøringsprodukter og tilbehør er sikkert å bruke på klarlakk

Hvordan vaske bilen uten å lage riper i overflaten

Å vaske bilen regelmessig gjør at bilen holder seg skinnende og ny, spesielt hvis du har tid til å gjøre det selv. Men, som med alle gjør det selv oppgaver, kan det fort være at du lager riper i lakkoverflaten. Hvordan vaske bilen uten å lage riper og virvler?

Heldigvis, men noen få enkle justeringer i vaskerutinen, kan du forhindre riper og få en enda dypere rengjøring. Her er noen nyttige tips for å unngå riper og virvler ved neste vask.

Hvordan vaske bilen uten å lage riper

Bruk de riktige produktene

Noe av det verste du kan gjøre for bilen din er å bruke husholdningsrengjøringsmidler for å skrubbe bort skitt og flekker fra finishen, så unngå disse. Disse produktene er ikke laget for å fjerne skitt og flekker på en sikker måte fra bilen, og i de fleste tilfeller vil deres sterke kjemiske formler gjøre mye mer skade enn godt for voksen du måtte ha på bilen.

Du bør også styre unna vaskekluter, badehåndklær og dusjsvamper. Disse rengjøringstilbehørene kan være gode for å eksfoliere huden din, men de er for grove til å bruke på bilen. I tillegg innkapsler ikke  fibrene i de fleste bomullsklær sikkert smuss og skitt. I stedet drar de disse forurensningene over finishen, og etterlater små riper og virvler som matter ned klarlakken.

Ved å bruke en høykvalitets bilvasksåpe og vaskevotter vil du unngå mye av skaden forårsaket av skitt og andre forurensninger. Hos Turtle Wax er hver bilshampo, svamp og mikrofiberduk vi selger trygge for bilvask Vi anbefaler et høyt skummende, smørende vaskemiddel for bilvask som M.A.X. Power Car Shampo for å forhindre at tøft smuss sliper seg inn i klarlakken.

Du trenger også en god svamp eller vaskevott, en bøtte (gjerne med grit guard) og en tørkeduk.

Hvordan vaske bilen uten å lage riper

Bruk nok shampo

Bilshampoen skaper en glatt, beskyttende barriere på lakken for å redusere friksjonen mellom vaskevotten og overflaten, så bruk den sjenerøst. Når det gjelder å forhindre riper og virvler, er det bedre å ha litt for mye shampo. Bruk som et minimum konsentrasjonen av bilshampoen spesifisert på baksiden av flasken.

Fyll bøtta med en sterk vannstråle for å lage så mye skum som mulig. Skum bidrar til å  beskytte overflaten på bilen slik at skitt og andre forurensninger ikke riper opp lakken.

Image

Vask hjulene først
Hjulene dine tar opp masse skitt og veismuss som kan overføres til resten av kjøretøyet og ripe eller skade lakkoverflaten. For å unngå krysskontaminering bør du vaske hjulene med separat tilbehør før du går videre til resten av bilen.

Vi anbefaler en felgbørste som Microfiber Wheel Brush, sammen med Turtle Wax Redline Wheel Cleaner for å fjerne bremsestøv fra felger og dekk. Pass på så du kommer til i alle kroker og kriker

Hvordan vaske bilen uten å lage riper

Dypp votten ofte

Mens du tar vasker deg rundt bilen, dypp vaskevotten i bøtta med shampo minst én gang før du går videre til neste panel. Da skyller du av skitten du kan ha løftet fra overflaten av bilen og metter den med mer skum så den fungerer som et smøremiddel. Avhengig av hvor skitten bilen din er, kan det hende du må dyppe votten oftere for å forhindre oppbygging av skitt og smuss, som ellers kan ripe opp klarlakken.

Hvis du vasker en spesielt skitten bil, kan det hende du til og med må tømme bøtta med shampo halvveis i vaskeprosessen og fylle på nytt, spesielt hvis du merker at vannet begynner å bli brunaktig. Sørg for å bruke riktig konsentrasjon av bilshampo når du fyller opp igjen bøtta!

Blås bilen tørr

Jo flere ganger du har kontakt med overflaten på bilen, jo større sjanse har du for å ripe eller skade lakken under en bilvask. Selv om du ikke kan ha en helt kontaktløs vask, kan du likevel redusere kontakten med overflaten ved å bruke en blåser til å tørke bilen. Du kan til og med bruke en løvblåser for dette.

Sørg for at betongen eller fortauet rundt bilen din er rent og vått før du bruker en blåser. Dette vil hjelpe deg å unngå å virvle opp støv og andre forurensninger fra fortauet på din nyvaskede bil.

Image

Påfør sprayvoks

En av de beste måtene å beskytte bilen mot riper og virvler er selvfølgelig å påføre et nytt lag voks på en ren lakkflate. Selv om dette ikke vil hjelpe deg med å unngå riper under denne denne vasken, vil det redusere risikoen for riper under neste vask og gjøre det lettere for skyllevannet å renne av bilen, noe som fremmer vannperler for raskere tørketid. I tillegg har bilvoks en lang rekke andre fordeler, inkludert UV-beskyttelse, kjemikaliebestandighet og en dkinnende glans.

Enhver bilvoks vil gjøre vaskingen enklere, men hvis du ønsker å gi best mulig beskyttelse til bilen din på minst mulig tid, anbefaler vi Hybrid Solutions PRO Flex Wax. Denne ultra-premium sprayvoksen inneholder ren grafen for maksimal varmeavledning, holdbarhet og en iøynefallende glans